Stef Ekkel ontvangt Bumaprijs en bereidt jubileumconcert voor (video)

’Liever te dik in de kist’ grootste feesthit bij Buma NL

Alle pleidooien van dieetgoeroe’s ten spijt, is het nummer ’Liever te dik in de kist (dan een feestje gemist)’ uitgeroepen tot grootste feesthit van het jaar. Afgelopen maandag ontvingen Stef Ekkel en René Karst de Buma NL Award voor het nummer dat ze samen schreven. Stef Ekkel heeft al meerdere prijzen gewonnen in zijn zangcarrière. Die beslaat nu bijna twintig jaar en voor dat lustrum volgend jaar wordt een groots jubileumconcert georganiseerd.

Zomaar een geintje
Veel hits ontstaan onverwachts en zijn nauwelijks te voorspellen. Zo is ook Ekkel verrast door het succes van ’Liever te dik in de kist’. Dat begon als een geintje tijdens een artiestenreis naar Turkije. Aan tafel liet Stef Ekkel de uitdrukking vallen waarna René Karst zijn gitaar pakte. Bij het zwembad van het hotel werd het afgemaakt. Iedereen zong het meteen mee en dat vingen radiomakers van Radio NL op, die ook aan het zwembad lagen. Terug in Nederland werd als een razende verder gewerkt aan het nummer en alles wat erbij komt kijken. In twee maanden tijd lukte dat en vervolgens werd het dè zomerhit van vorig jaar. Nu heeft het duo de Buma NL Award ontvangen, en al eerder bij de NPO de Koos Alberts-award. Eigenlijk waren Ekkel en Karst, die uit Hoogeveen komt, een gelegenheidsduo maar op een artiestenreis naar Griekenland hebben ze toch weer samen iets geschreven. Eerst volgt echter een kerstsingel van Ekkel en dan waarschijnlijk in januari een nieuwe singel van het duo.


The best of
Volgend jaar had Ekkel, die volstrekt niet alleen feesthits op zijn repertoire heeft staan, een compilatie-CD in gedachten als hij twintig jaar op het podium staat. Na het succes van ’Liever te dik in de kist’ werd dat plan naar voren gehaald. Inmiddels heeft Ekkel een Gouden Plaat ontvangen dat voorheen stond voor 20.000 verkochte exemplaren. Tegenwoordig wordt dat via een complexe formule berekend waarin ook de downloads en weergaven op YouTube meegewogen worden. In februari werd Ekkel genomineerd voor een Edison voor het beste album. Die ging aan zijn neus voorbij maar de waardering is er niet minder om. Volgend jaar wil hij samen met zijn band een groot jubileumconcert geven. Het is nog onzeker of dat plaats vind in de Music Club, waar Ekkel afgelopen twee jaar grote optredens hield. Ondanks de drukke agenda, probeert Ekkel nog wekelijks in ”zijn” café ’De Woonboot’ te komen.

Café ’De Woonboot’
Vorig jaar besloot Stef Ekkel zijn café ’De Woonboot’ over te dragen aan zus Greetje (zie onderaan). Als zoon uit een Kamper horecafamilie was een eigen café een logische stap een jaar eerder (zie onderaan). Er kwam echter veel bij kijken en hij besloot zich toch te richten op zijn zangcarrière, hetgeen nu beloond is met de Buma NL Award. Voor de eerdere hit ’Je speelt al jaren een spel’ nam hij de clip op in zijn eigen café met eigen stamgasten (zie onderaan). ’De Woonboot’ is in goede handen bij Greetje. Samen met Wilma en Lisette vormen zij nu de roergangers. De zaal is inmiddels verbouwd en naast klaverjassen komt de dartclub eveneens elke week daar spelen. Stef is ook een fanatiek darter maar moet al drie donderdagen verstek laten gaan. Succes eist zijn tol.

Eén reactie op “Stef Ekkel ontvangt Bumaprijs en bereidt jubileumconcert voor (video)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *